Traumahonden

Zoals u heeft kunnen lezen bij Even voorstellen.., weten we dat in sommige situaties een traumahond meer kan doen dan een mens. Een niet oordelend en veroordelend wezen die als een maatje 24/7 het leven met je deelt. Traumahonden kennen dan ook geen ‘kunstjes’. Ze zijn netjes opgevoed, nemen je mee naar buiten en brengen je weer onder de mensen in een (loop)tempo dat je zelf kunt aangeven. Naast dat dit lichamelijk gezond is staan ze daarbij letterlijk aan je zijde en soms zelfs vóór je om je te beschermen als dat nodig is. Daarbij maken ze gebruik van de universele energie en houding die mensen om zich heen bewust of onbewust aannemen.

Dat betekent ook dat de traumahond eerst gezocht moet worden. Niet ieder ras, of iedere hond, kan zich van deze taak kwijten. Samen gaan we dan ook eerst kijken welk ras het beste bij jou en jouw situatie past. Daarna gaan we op zoek naar de juiste pup en leer je de basis van het opvoeden van jouw nieuwe levensgezel. Heb je eenmaal de juiste pup gevonden en in huis dan start de puppytraining, een belangrijke fase in een hondenleven. Wekelijkse coaching, training in allerlei situaties en een bereikbare train(st)er leiden uiteindelijk na twee jaar naar een volwassen traumahond die jou zeer goed heeft leren kennen. Tegen die tijd hoeven we je ook niet meer te vertellen wat de hond voor je is gaan betekenen, daarvan ben je je méér dan bewust. Inmiddels heeft onze afdeling traumahonden een eigen site. Die vindt je hier. Daar vind je ook alle informatie, downloads en wat we zoal willen weten als je contact met ons wil opnemen.

Traumahond.nl onderscheid zich ten opzichte van andere “hulphondenscholen’ door (financiële) laagdrempeligheid en eigen ervaringsdeskundigheid. Wij vinden het uitermate belangrijk dat voor iedereen een traumahond bereikbaar moet zijn mits de (thuis)situatie dat toelaat. Kijk dan ook niet raar op als we zeggen dat het belang van de hond voorop staat. Alleen een gelukkige, stabiele traumahond kan namelijk iets betekenen voor zijn eigenaar!

Samen zijn we sterk!