Even voorstellen..

Over de oprichter van Meducare

Als je een bedrijf runt zoals Meducare, ontkom je er niet aan dat je te maken krijgt met gebeurtenissen die levensbepalend zijn in een mensenleven. Die gebeurtenissen hebben namelijk een enorme invloed. In welke vorm dan ook, je wordt gedwongen ermee te leven.

In dit werk heb ik al veel ellende gezien en/of meegemaakt bij andere mensen, en uiteindelijk ontkwam ik er zelf ook niet aan. Bij mij gebeurde dat een paar jaar geleden. Van de ene op de andere dag veranderde mijn leven – en dat van iedereen om mij heen – in een persoonlijke nachtmerrie. Uiteindelijk bleek het allemaal nóg erger te worden dan ik had kunnen voorzien. In die tijd kregen woorden als onrecht en onrechtvaardigheid een nieuwe, intense waarde voor mij. 

Voor mij kwam de beste hulp verrassend genoeg niet vanuit een mens maar vanuit mijn trouwe hond Eef. Herhaaldelijk bleek zij mijn reddende engel als de wereld zwart, leeg en koud voelde. Ze werd PTSS-hulphond en liet me haar kijk op de wereld zien. Dat niet iedereen zomaar oordeelt en veroordeelt. Iets waarvan ik wel overtuigd was geraakt. Ondanks dat ze er nu niet meer is – en twee andere honden deze taak aan het overnemen zijn – leeft haar nalatenschap voort in mijn werk, mijn persoonlijke contacten en in zo’n beetje alles wat ik onderneem.

Troostte ik voorheen mensen die iets heftigs meemaakten met de woorden ‘joh, tijd heelt alle wonden’; nu weet ik dat dat niet zo simpel is. Je moet het in je leven proberen te verweven en het ombuigen naar iets positiefs. Hoe moeilijk dit ook is! Voor mij houdt het in dat ik anders in het leven sta, mijn lessen betekenisvoller zijn, mijn hulpverlening nóg meer betrokken is. Ook ben ik nu beter in staat om bruggen te slaan waar ik voorheen geen bouwplan voor had. Het motto van Meducare is dus niet voor niets:

…als alles telt!